Dataopslag moet betrouwbaar zijn I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Dataopslag

Meer data betekent een grotere behoefte aan opslagcapaciteit. Afhankelijk van jouw noden bieden we je een oplossing op maat.

 

Daarbij houden we rekening met het groeipotentieel van jouw onderneming. Zo vermijd je een voortdurend tekort aan opslagcapaciteit en ben je klaar voor een veilige toekomst.

Hoe wil je jouw data bewaren?

Een SAN of een NAS server?

Een NAS server (Network Attached Storage) en SAN (Storage Area Networks) bieden allebei oplossingen voor dataopslag over het netwerk, en op het eerste gezicht lijken ze ook heel erg op elkaar. Toch zijn er duidelijke verschillen.

 

SAN’s maken meestal gebruik van een Fiber Channel connectie, terwijl NAS-oplossingen doorgaans gebruik maken van een TCP / IP-netwerk, zoals Ethernet.

 

Je maakt jouw keuze tussen de twee op basis van het type data dat je wenst op te slaan en welke omgeving daarbij het beste prestatieniveau levert.

 

Wanneer zowel een SAN als een NAS in een infrastructuuromgeving worden ondersteund, heb je de flexibiliteit om de voordelen van beide te gebruiken.

Uw data veilig opgeslagen.

Contacteer ons.

Liever jouw data in de cloud?

Een andere manier van dataopslag is via de veelbesproken Cloud. Indien een SAN of NAS niets voor je is, kan dit de oplossing bieden. Het is flexibel en betrouwbaar.