Dataopslag moet betrouwbaar zijn I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Dataopslag

Meer data betekent een grotere behoefte aan opslagcapaciteit. Afhankelijk van uw noden bieden we u een oplossing op maat.

 

Daarbij houden we rekening met het groeipotentieel van uw onderneming. Zo vermijdt u een voortdurend tekort aan opslagcapaciteit en bent u klaar voor een veilig toekomst.

Hoe wilt u uw data bewaren?

Een SAN of een NAS server?

Een NAS server (Network Attached Storage) en SAN (Storage Area Networks) bieden allebei oplossingen voor dataopslag over het netwerk, en op het eerste gezicht lijken ze ook heel erg op elkaar. Toch zijn er duidelijke verschillen.

 

SAN’s maken meestal gebruik van een Fiber Channel connectie, terwijl NAS-oplossingen doorgaans gebruik maken van een TCP / IP-netwerk, zoals Ethernet.

 

U maakt uw keuze tussen de twee op basis van het type data dat u wenst op te slaan en welke omgeving daarbij het beste prestatieniveau levert.

 

Wanneer zowel een SAN als een NAS in een infrastructuuromgeving worden ondersteund, heeft u de flexibiliteit om de voordelen van beide te gebruiken.

Uw data veilig opgeslagen.

Contacteer ons.

Liever uw data in de cloud?

Een andere manier van dataopslag is via de veelbesproken Cloud. Indien een SAN of NAS niets voor u is, kan dit de oplossing bieden. Het is flexibel en betrouwbaar.