Een SAN server voor uw bedrijf I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

SAN server

Wat?

Een Storage Area Network (SAN) is een high-speed netwerk dat verschillende soorten apparaten en dataopslagdevices met elkaar verbindt. Door al deze dragers te combineren tot een eenheid vergroot je de toegankelijkheid.

 

Voor wie?

Een SAN server is vooral voor grote bedrijven een goede oplossing. Niet alleen maken SAN’s gebruik van grote snelheden die dataoverdrachten vlot laten verlopen, bovendien creëer je een privaat netwerk.

 

Flexibel en gebruiksvriendelijk

Bij een onderneming met een gedifferentieerde dataopslag maken we aan de hand van een Storage Area Network een uniform beheersysteem. Zo beheert onze klant op een eenvoudige manier miljoenen bestanden.

Een SAN server - de voordelen:

  • Uniformiteit
  • Betrouwbaar & kwalitatief
  • Flexibel
  • Enorme snelheid
  • Draagbaar voor grote hoeveelheden data

Wat is het verschil tussen een san server & nas server?

 

Een SAN server (Storage Area Networks) en NAS server (Network Attached Storage) bieden allebei oplossingen voor dataopslag over het netwerk, en op het eerste gezicht lijken ze ook heel erg op elkaar. Toch zijn er duidelijke verschillen.

 

Connectie

SAN’s maken meestal gebruik van een Fiber Channel connectie, terwijl NAS-oplossingen doorgaans gebruik maken van een TCP / IP-netwerk, zoals Ethernet. Het grote verschil zit echter in de manier waarop de data wordt benaderd. Een NAS server biedt toegang tot jouw data als een compleet bestand, terwijl een SAN server toegang verleent tot verschillende blokken data waaruit de bestanden worden samengesteld. Je maakt jouw keuze tussen de twee op basis van het type data dat je wenst op te slaan en welke omgeving daarbij het beste prestatieniveau levert.

 

Wanneer zowel een SAN als een NAS in een infrastructuuromgeving worden ondersteund, heb je de flexibiliteit om de voordelen van beide te gebruiken.

 

Hardware & besturingssysteem

Daarnaast heeft een NAS server speciale hardware nodig die de storage met het LAN verbindt. Dit wordt aangeduid als de head. Dit toestel zorgt voor de authenticatie van clients en het beheer van de bestanden. Bovendien draait een NAS server op een ingebouwd besturingssysteem. Er komt geen monitor of toetsenbord aan te pas. In tegenstelling tot de SAN server, die gebruikt dus een Fiber Channel dat opslagapparaten met elkaar verbindt om op die manier gegevens met elkaar te kunnen delen.

 

Spreekt een NAS server u aan?

Bel ons op 056 62 76 75 of mail naar verkoop@alfasolutions.be. Samen bekijken we of dit de beste oplossing is voor jouw noden en wensen. Onze experts staan voor je klaar.