Virtualisatie voor optimale efficiëntie van uw omgeving I Een voorstel op maat I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Virtualisatie

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de servers gedurende 90% van de tijd eigenlijk niet actief zijn, ze verbruiken enkel stroom. In een middelgroot bedrijf staan er gemiddeld vier zo'n servers. Dit klinkt erg inefficiënt, en dat is het ook. Gelukkig werd hier al even een oplossing voor bedacht. Virtualisatie!

 

De overschot aan kracht gaan we met virtualisatie optimaal gaan benutten.

Voordelen van virtualisatie voor jouw bedrijf:

 • Indien de hardware voldoende ondersteuning biedt kan een virtuele server op elke fysieke server geplaatst worden. Een virtuele server hangt immers niet samen met de hardware.
   
 • Door een beter gebruik van de beschikbare bronnen wordt het mogelijk om meerdere virtuele servers op één fysieke server te laten opereren, waardoor een hardware besparing zal optreden.
   
 • Virtualisatie kan ook een oplossing betekenen wanneer je te kampen hebt met hardwareproblemen. Dan zetten we de virtuele server over op andere hardware zodat de downtime tot een minimum beperkt blijft. Ondertussen kan gesleuteld worden aan de fysieke server.
   
 • Nieuwe virtuele servers zijn gemakkelijker en flexibeler op te bouwen, doordat ze naast de bestaande omgeving kunnen worden opgezet.

Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf?

Waarom kiezen voor virtualisatie?

 • Minder beheer van jouw servers
 • Keuze voor kwalitatieve partners (VMWare)
 • Pro-actieve monitoring van CPU
 • Gegarandeerde optimale werking van de virtuele machines
 • Onderhoud in de achtergrond, zonder last of downtime

Wat is virtualisatie precies?

 

Bij virtualisatie wordt een virtuele laag tussen het besturingssysteem en de hardware geplaatst. Hierdoor is het besturingssysteem niet meer afhankelijk van de hardware waarop het is geïnstalleerd. Met andere woorden: op een server kunnen meerdere besturingssystemen en/of omgevingen (lees: virtuele servers) geïnstalleerd worden.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Zo kan u in principe één fysieke server (het effectieve toestel), in eindeloos veel virtuele servers opdelen. Elke virtuele server is toegankelijk via het netwerk zoals bij een echte server en heeft daarom ook dezelfde functionaliteiten.

 

Als je op die manier 4 servertoepassingen (zoals bvb. mailserver, SharePoint server, Windows server & fileserver) hebt die elk 10% van dat éne fysieke toestel benutten, zitten we nog maar aan een belasting van 40% van deze fysieke server.

 

Dit biedt heel wat voordelen: energie- en tijdbesparend, grotere continuïteit en makkelijk te integreren. Vergeten we ook niet dat dit leidt naar kostenefficiëntie!

 

Virtualisatie iets voor jouw bedrijf? Contacteer ons, dan bespreken we de mogelijkheden en werken we een oplossing op maat voor je uit. Mail naar verkoop@alfasolutions.be of bel naar 056 62 76 73.