Wat doet een switch in het IT netwerk? I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Switches

Een switch is een toestel in jouw IT netwerk waarmee je verschillende computers, printers, ... met elkaar kan verbinden. Elk gekoppeld apparaat kan dan gebruik maken van de gemeenschappelijke diensten die in het netwerk beschikbaar zijn zoals bvb. internettoegang, servertoegang, afdrukken naar een gemeenschappelijke printer, ...

 

Dankzij een switch kunnen computers in een IT netwerk met elkaar communiceren. Daarbij kan bepaald worden waar de ontvangen informatie heen moet. Een switch verzendt de info dus alleen naar de toestellen waarvoor de info is bedoeld.

Een switch is de oplossing voor de hedendaagse traffic

Bij elk bedrijf zijn datagegevens uiteraard van groot belang. Maar niet alle gegevens zijn te vergelijken. Bij het verplaatsen van het ene apparaat naar het andere, zien we verschillen in snelheid.

 

In een klein netwerk is het gebrek aan prioritering niet zo duidelijk, omdat de hoeveelheid verkeer in een klein kantoor vrij minimaal is. Bij een groter netwerk met meerdere apparaten is dat wel anders. Daar starten de problemen. Je merkt misschien niets van de kleine vertragingen bij het versturen van e-mailbijlagen of Twitter-berichten, maar jouw geduld zal vast wel op geraken als het gaat om storingen tijdens het wegvallen van de verbinding bij videovergaderingen of bij het streamen.

 

Door het prioriteren van verkeer zorg je ervoor dat de overdracht van zulke tijdgevoelige gegevens vlot verloopt, terwijl gegevens die minder intensief zijn bij het ophalen, even hun beurt afwachten. Eén van de kenmerken om over na te denken bij de keuze van een switch.

Ik plug de kabel in mijn pc, en ik heb direct verbinding met mijn server, printer en internet. Het is zo evident, maar hoe komt het dat dit werkt?

 

Dit is de switch. Hij zorgt ervoor dat je met die ene kabel verbinding kan maken met het hele netwerk. Als een soort super-verkeersagent stuurt hij alle signalen de juiste kant uit, zonder dat er botsingen gebeuren. De afdrukken gaan naar de printer, de mails gaan naar de server, en jouw website zoekopdracht gaat naar de router. Dit doet hij de hele dag lang, voor al jouw toestellen. Een echt harde werker, en de basis van jouw netwerk.

 

Er zijn heel wat variaties in snelheid, compatibiliteit en beveiliging. Daarom helpen wij je graag met de juiste keuze.

switches HPE

Onderdelen van een IT netwerk