De ideale router voor uw IT netwerk I Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Router

Een router is een verbinding tussen 2 verschillende netwerken. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt tussen het internet en jouw bedrijfsnetwerk. Omdat beide netwerken niet rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren, fungeert een router als doorgang. Het verstuurt pakketten data van het ene naar het andere netwerk.

 

Wegens zijn strategische plaats, namelijk het eerste contact tussen netwerk en internet,  wordt dit meestal gecombineerd met een firewall.

 

Watchguard is hier de perfecte partner voor, waarmee we voor een 2-in-1 oplossing verzorgen. Namelijk een router die voorzien is van een firewall. De router zorgt voor de verbindingen, de firewall voor de beveiliging ervan.

VEELGESTELDE VRAGEN over routers binnen een netwerk

Wat bepaalt de snelheid van mijn router?

U kan op 2 verschillende manieren internet op jouw apparaat ontvangen, met een netwerkkabel of draadloos via wifi. Beide methodes hanteren een andere techniek voor het verzenden en ontvangen van data. Daarom verschilt de snelheid.

 

Wat bepaalt de snelheid & stabililteit van mijn netwerk?​​​

Jouw router heeft met het draadloos signaal een bepaald bereik verkregen, maar dit wordt constant beïnvloed door allerlei factoren. Dat kan de locatie van de router zelf zijn, maar ook de infrastructuur van het gebouw. Ook andere apparaten in de buurt kunnen een storing veroorzaken. Omdat er zoveel factoren zijn, hebben routers verschillende technieken om het bereik en de stabiliteit van de verbinding optimaal te houden. Die zorgen ervoor dat jouw verbinding niet plots vertaagt of zelfs wegvalt.

 

Hoe spreek je dat nu uit?

Er is nogal wat onduidelijheid rond. In de Britse spraak klinkt het als ‘roeter’, een Amerikaan zegt ‘ rauter’. Maar ze zijn beide correct.

WENS JE JOUW IT NETWERK MET ROUTERS TE OPTIMALISEREN?

 

Aarzel dan niet om even contact op te nemen. Laat iets horen via ons contactformulier of bel ons meteen even op 056 62 76 73.

router watchguard

Onderdelen van een IT netwerk