10 redenen waarom Igel interessant is voor remote werken

IT voor Business / webshop particulieren

10 redenen waarom Igel interessant is voor remote werken

07/10/2020

Werken vanuit elke mogelijke locatie is ondertussen wereldwijd ingeburgerd. Organisaties hebben geleerd dat het bieden van flexibiliteit in ‘waar’ en ‘hoe’ mensen kunnen werken, ze gelukkiger en productiever maakt. In tijden waarbij de hoofdwerkplek mogelijk even niet meer beschikbaar zou kunnen worden door operationele redenen, een ramp of jaja…een pandemie, is het essentieel om mensen in staat te stellen hun werk vanop afstand te kunnen blijven doen. Een borgstelling voor de bedrijfscontinuïteit.

 

Een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) en ‘Desktop as a Service’ (DaaS), wordt gebruikt om vertrouwde en veilige toegang te bieden tot zakelijke desktops en bedrijfsapplicaties vanop afstand. Het biedt heel wat mogelijkheden, en toch haken sommige mensen hier af omdat ze zich toch zorgen maken rond de configuratie, het beheer en de beveiliging van data en endpoint toestellen. En dat begrijpen we, maar we kunnen ook meteen geruststellen.

 

In simpele woorden; wat doet IGEL?

Met onderstaande hard- en software, zorgt IGEL ervoor dat elke werknemer met een 'USB stick' op elk toestel en vanop elke locatie beveiligd kan werken op het bedrijfsnetwerk, en dit met volledige controle van de werkgever.

 

De IGEL opzet bestaat uit:

  • Eigen thin clients
  • IGEL OS; het next-generation edge-besturingssysteem voor Cloudwerken
  • USB IGEL UD Pocket; om de verbinding te maken 
  • IGEL Universele Management Suite (UMS); voor het volledig beheer over de IGEL endpoint toestellen.

Het biedt zowel flexibiliteit voor de remote worker als volledige controle over de toestellen voor de werkgever.

 

 

10 redenen op een rijtje

Waarom IGEL interessant is voor remote workers.

 

1. Efficiënt werken vanop elke locatie

Werknemers werken met gemak vanop een toestel op eender welke locatie. IGEL OS is namelijk compatibel met elk x86-64-apparaat. De IGEL UMS-software zorgt daarbij voor het beheer van de user endpoints zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk via IGEL Cloud Gateway (ICG).

 

2. Gebruik een eigen of zelfs ouder toestel

Werknemers kunnen dus hun eigen persoonlijke laptop of elk ander x86-64-apparaat gebruiken. Hoe is dit mogelijk? De USB IGEL UD Pocket kan van elk compatibel apparaat een door IGEL OS aangedreven endpoint toestel maken. Ook die met een UEFI-beveiligde hardware, want IGEL OS is UEFI-certified. Hierdoor kunt u een ouder toestel tóch weer bruikbaar maken. Wat een kostenbesparing.

 

3. Plug in en starten maar

Uw werknemers kunnen heel erg snel aan de slag vanop elke locatie, wat uiteraard super is voor uw bedrijfscontinuïteit en tijdens disaster recovery. Stuur de UD Pocket gewoon per exprespost op, de gebruiker steekt de USB stick in zijn apparaat, maakt verbinding met de IGEL Cloud Gateway en is meteen up and running!

 

4. Werk zoals u gewend bent

De VDI/cloudoplossing wordt overal naartoe uitgebreid volgens waar uw mensen zich bevinden. IGEL OS interageert naadloos met Microsoft WVD en andere virtualisatieclients.

 

5. Samenwerken zoals gewoonlijk

IGEL OS ondersteunt daarbij als eerste ook één van de meest gebruikte communicatietools, Microsoft Teams. U kunt dus blijven samenwerken zonder problemen.

 

6. Uw gegevens zijn veilig

Zelfs als mensen hun eigen computer gebruiken, worden alle gegevens opgeslagen in de beveiligde virtuele desktopinfrastructuur / cloudomgeving en niet op de privéhardware van de eindgebruiker.

 

7. Beveiligde cloudverbinding

IGEL's volledige "chain of trust" verifieert alle opstartprocessen. Van de gebruikers’ hardware tot de cloudwerkplek. Dit wordt automatisch uitgevoerd bij zowel interne gebruikers als thuiswerkers.

 

8. Snel en krachtig licentiebeheer in de cloud

Als een gebruiker om welke reden dan ook moet worden losgekoppeld, kan een beheerder de gebruikerstoegang vanuit de UMS-console eenvoudig stoppen met de licentiebeheer vanop afstand.

 

9. Uitgebreide ondersteuning en onderhoud vanop afstand

Het support team biedt uitgebreide ondersteuning, inclusief secure shadowing van

specifieke user endpoint devices met behulp van de IGEL Cloud Gateway.

 

10. Maximale flexibiliteit voor uw IT-beheerder

De UMS Web App biedt een set beheerdersvriendelijke features, speciaal voor onze hulp op afstand. Hiermee kunnen we het specifieke apparaat vinden, snel een uitgebreide foutenanalyse uitvoeren en de belangrijkste power control opdrachten uitvoeren.

 

 

Door het uitgebreide IGEL UMS corporate beheerplatform en de flexibiliteit in het gebruik van endpoint apparaten, vinden we de IGEL oplossing dus zeker een aanrader voor remote workers. Uitermate flexibiliteit voor de werknemers en een uitgebreid beheersysteem voor de werkgever. Wat willen we nog meer?

 

>> Naar de IGEL oplossingen

 

>> Bekijk ons partnership met IGEL