Wat is de meerwaarde van een IT audit? I Alfa Solutions I IT partner

IT voor Business / webshop particulieren

Wat is de meerwaarde van een IT audit?

09/04/2021

Elk bedrijf leunt tegenwoordig op IT en heeft dan ook een specifieke IT omgeving. Groot of klein, uitgebreid of minimalistisch. Zet alle computers uit en kijk wat u mist. Zonder IT staat alles stil. En die omgeving evolueert ook constant want hardware veroudert, er komen nieuwe softwareversies uit, uw bedrijf groeit dus uw IT infrastructuur moet uitbreiden, enz. Na een tijdje weet u niet meer hoe up-to-date uw IT infrastructuur is en welke voordelen u precies waar uit haalt. U verlies het overzicht.

 

  • Wat is waar aan gelinkt?
  • Welke softwareversies zijn dringend aan vernieuwing toe?
  • Hoeveel licenties zijn actief?
  • Blijven uw systemen in de lucht bij een ramp?

 

Een IT audit brengt hier duidelijkheid in. En een goede IT-auditor kan meer dan alleen IT-systemen in een organisatie beoordelen. Hij geeft sturing aan de ontwikkelingen op IT-gebied en zal naast beoordelen dus ook meedenken en adviseren. Hij bewaart het overzicht en weet ook in een complexe IT omgeving de roadmap op te zetten.

 

 

Hoe wordt een IT audit concreet uitgevoerd?

 

Een IT partner neemt het bedrijf en de IT omgeving onder de loep en dit steeds volgens een vastgelegd stappenplan. De System Engineer gaat bij het bedrijf ter plaatse en doet ook onderzoek vanop afstand. Hij onderzoekt dus zowel de fysieke installaties en hardware op locatie als de licenties en software. Op basis van de bevindingen wordt er een persoonlijk rapport van de situatie opgesteld. De resultaten worden samen met de klant besproken, de pijnpunten blootgelegd en uiteraard volgt er dan advies over hoe het efficiënter en performanter kan.

 

 

Wat wordt er allemaal onderzocht?

 

Er wordt een inventaris gemaakt van de accounts, de hardware, servers, UPS, en zo verder. Ook zaken zoals de content security en incident management worden nauwkeurig geanalyseerd. Daarnaast wordt ook de feedback van gebruikers zelf in beschouwing genomen. Welke opmerkingen, problemen of drempels hebben de gebruikers momenteel?

 

 

4 voordelen van een IT audit

 

  1. Een IT audit is de eerste stap naar een performante IT omgeving. Het zorgt ervoor dat de zaakvoerder van een bedrijf een duidelijk overzicht heeft van welke hardware hij of zij op dat moment heeft, welke licenties actief zijn, of de firewall wel goed zijn werk doet, enzovoort. Het zorgt voor rust en duidelijkheid.
  2. Pijnpunten, zwaktes en security leaks worden in kaart gebracht. Dit is nooit een leuk onderwerp, maar wel noodzakelijk om ze kwalitatief aan te pakken en zo hackers slimmer af te zijn, downtime te vermijden en uw data veilig te stellen.
  3. Het heeft bitter weinig nut om te kiezen voor algemene standaard hardware en configuraties voor een bedrijf, want elke organisatie heeft een andere infrastructuur, core business en workflow. De mogelijkheden en onderdelen van een IT omgeving zijn tegenwoordig zo uitgebreid en gericht op het optimaliseren van de prestaties van bedrijven, dat het jammer zou zijn om in de mainstreampot te graaien. Kies voor een aanbeveling om maat van uw bedrijf. Het zal uw werkprestaties zo veel beter ondersteunen en uw bedrijf steeds toekomstgericht houden.
  4. Om de drempel voor bedrijven laag te houden en omdat we weten dat het écht een meerwaarde biedt, zowel de audit zelf als de opvolging ervan, biedt Alfa Solutions dit momenteel gratis aan voor nieuwe klanten. Dit betreft een audit van 4 werkuren mét advies. Indien er daarna beslist wordt om het advies om te zetten in concrete optimalisatie, heeft Alfa Solutions reeds alle nodige info om meteen aan de slag te gaan. Een win-winsituatie.

 

Benieuwd naar ons stappenplan en wat wij allemaal voor u analyseren? Download het overzicht (A4-document).

 

Wenst u een gratis IT audit van uw bedrijf? Laat dan even uw gegevens achter zodat we u kunnen opbellen voor een kennismakingsbabbel.