Uitbreiding terugroepactie brandbare HP accu's

IT voor Business / webshop particulieren

UITBREIDING terugroepactie HP accu's

01/03/2019

In januari 2018 heeft HP, in samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties, een wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging aangekondigd voor batterijen van bepaalde notebookcomputers en mobiele werkstations. Deze batterijen konden oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. HP vervangt alle betrokken batterijen kosteloos.

 

Nu een jaar later, wordt deze veiligheidscampagne verlengd. Het is immers mogelijk dat uw toestel toen niet betrokken was, maar nu wél. Het is daarom essentieel dat u de batterij van uw toestel opnieuw controleert, ook als het begin vorig jaar nog veilig bleek. Als u al een vervangende batterij heeft ontvangen dan is dit niet voor van toepassing.

 

Controleer hier of uw laptopbatterij brandgevaar oploopt en vervangen moet worden. Installeer het HP battery Program Validation Utility op uw computer en bekijk meteen het resultaat. Dit duurt minder dan 30 sec.

 

 

 

Over welke toestellen gaat het?

 

Dit programma heeft betrekking op batterijen die werden geleverd bij:

  • HP ProBook: 64x G2- en G3-serie, 65x G2- en G3-serie, 4xx G4 (430, 440, 450, 455 en 470)
  • HP x360 310 G2
  • HP ENVY M6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 Notebook PC
  • HP ZBook: 17 G3, 17 G4, Studio G3

De volgende producten zijn compatibel met, maar werden niet samen geleverd met in aanmerking komende batterijen. Klanten kunnen een batterij als accessoire hebben gekocht of een vervangende batterij hebben ontvangen via diensten die in aanmerking komen voor de terugroepactie:

  • HP ProBook: 4xx G5 (430, 440, 450, 455 en 470)
  • HP ZBook Studio G4
  • HP ENVY 15
  • HP Mobile Thin Clients: HP mt20, mt21, mt31

Wereldwijd zijn ze verkocht tussen december 2015 en april 2018.

 

Veel van deze batterijen zijn ingebouwd in het systeem, hetgeen betekent dat ze niet door de klant kunnen worden vervangen. HP biedt kosteloze vervanging van de batterij door een gecertificeerd technicus aan. HP biedt ook een BIOS-update die de batterij in de “Batterijveiligheidsmodus” plaatst, zodat de notebook of het werkstation veilig zonder batterij kan worden gebruikt door de notebook of het werkstation aan een HP-voedingsadapter aan te sluiten. Batterijen die in aanmerking komen voor deze terugroepactie, moeten onmiddellijk in de “Batterijveiligheidsmodus” worden geplaatst.

 

HP raadt u ten zeerste aan de Batterijveiligheidsmodus te accepteren zodat de notebookcomputer of het mobiele werkstation veilig kan worden gebruikt door een HP-voedingsadapter aan te sluiten.

 

Opmerking:
U krijgt mogelijk te horen dat de batterij niet in aanmerking komt. Ongeveer 3% van de mogelijk betrokken producten die in deze periode zijn verkocht, zijn batterijen die in aanmerking komen voor deze terugroepactie en de uitbreiding ervan. Deze uitbreiding heeft betrekking op minder dan 0,4% van alle potentieel in aanmerking komende producten die in deze periode zijn verkocht.

 

Hebt u verdere vragen hierover? Contacteer onze RMA-expert: 056 62 76 82