Op 1 april komt er een prijsstijging van de Microsoft clouddiensten aan

IT voor Business / webshop particulieren

Op 1 april komt er een prijsstijging van de Microsoft clouddiensten aan

22/02/2023

Op 1 april komt er een prijsstijging van de Microsoft clouddiensten aan. Gezien de globale trends van hogere prijzen is dit geen verrassing. Toch is het belangrijk om hier op tijd rekening mee te houden. Ontdek hier wat deze prijsstijging voor jou betekent.

 

Je hebt nog geen licentie op de Microsoft clouddiensten

 

Denk je er al eventjes over na om een licentie op de clouddiensten van Microsoft te nemen? Doe dit dan nu. Wacht niet tot 1 april of later. Want de prijsstijging geldt voor alle nieuwe contracten die vanaf die dag afgesloten worden. Zo geniet je nog even van de huidige tarieven tot aan de verlenging van je contract.

 

Je hebt al een licentie op de Microsoft clouddiensten

 

Dan verandert er niets zolang je licentie verder loopt. Is jouw licentie na 1 april aan verlenging toe? Dan zal de prijs van je clouddiensten stijgen vanaf de datum van de verlenging. Loopt jouw licentie bijvoorbeeld nog tot 30 juni? Dan betaal je tot die dag de huidige prijs. Vanaf 1 juli betaal je de nieuwe prijs.

 

Over welke prijsstijging gaat het?

 

De prijsstijging zal 11% bedragen. Microsoft hanteert een prijssetting in USD, de Amerikaanse dollar. Die prijssetting wordt vanaf 1 april wereldwijd doorgetrokken en omgerekend naar de verschillende munteenheden. Voor de euro zal het dus over een stijging van 11% gaan.

 

Voor welke licenties is dit van toepassing?

 

Dit heeft Microsoft helaas nog niet bekendgemaakt. Van zodra dit gebeurt brengen we jou op de hoogte.

 

Volg ons op LinkedIn voor de laatste updates.