Problemen met mailen? Office 365 ligt plat.

IT voor Business / webshop particulieren

Office 365 ligt plat in België en Europa

24/01/2019

Problemen met mailen? Je bent niet alleen. Sinds deze ochtend is er een storing aan de gang bij Microsoft Office 365. Het epicentrum ligt in België, Nederland en het VK, maar over heel Europa melden gebruikers problemen.

 

Sinds vandaag is Office 365 niet meer toegankelijk voor verschillende gebruikers.  Microsoft laat weten de oorzaak van het probleem te hebben gevonden. “We hebben vastgesteld dat een deel van de Domain Controller-infrastructuur (verantwoordelijk voor onder andere authenticatie, red.) niet reageert, waardoor time-outs voor gebruikers ontstaan”, klinkt het. Er worden momenteel stappen ondernomen om de problemen te verhelpen.

 

 

Volgens de website downdetector.com situeren de problemen zich vooral in onze regio. Dat wil niet zeggen dat iedereen die in België of Nederland Office 365 gebruikt, getroffen is. De relevante variabele is niet van waar je probeert te verbinden, maar waar Microsoft de informatie voor jouw account bewaart. Verbinden via een ander netwerk heeft dus geen zin.

 

Getroffen accounts zijn ontoegankelijk zowel via de Outlook-client als via de webclient. Outlook.office365.com is wel bereikbaar, maar wie last heeft van de problemen wordt getrakteerd op een blanco pagina na het inloggen.

 

Bron: Techzine