Office 365 Business Premium vs. Microsoft 365 Business

IT voor Business / webshop particulieren

Office 365 Business Premium vs. Microsoft 365 Business

11/03/2020

Office 365 Business Premium versus Microsoft 365 Business. Het zijn beide producten van Microsoft die door KMO’s in dank worden afgenomen. Maar wat houden ze precies in? En wat is het verschil tussen de twee?

 

Office 365 Business Premium is de meest uitgebreide Office-licentie en een zeer goed basisproduct voor bedrijven, terwijl u met een upgrade naar Microsoft 365 Business geniet van extra beveiligingsdiensten en apparatenbeheer. De termen worden soms door elkaar gebruikt, terwijl het wel degelijk twee verschillende producten zijn.

 

OFFICE 365 BUSINESS PREMIUM

Dit pakket is al lang veel meer dan enkel de toepassingen Word, Excel en PowerPoint. Ondertussen is het uitgegroeid tot een uitgebreide suite van tools die u dagelijks gebruikt op de werkvloer en die de productiviteit aanzienlijk verbeteren. Daarbij werd de laatste jaren de focus vooral op ‘communicatie’ gelegd. De suite werd aangevuld met samenwerkingstools zoals Sharepoint, Teams, OneDrive, Planner, Flow, Delve, Bookings,… .

 

Daarbij werden ook nog analysetools gevoegd zoals Power Apps en Power BI. Allemaal wat vage termen voor wie ze nog niet kent, maar eenmaal u de werking begrijpt, helpen ze om inzichten te genereren in uw data.

 

Daarnaast heeft u met Office 365 Business Premium ook steeds:

 • overal en altijd toegang tot uw documenten. Met de apps op uw smartphone kunt u documenten bekijken, bewerken en delen terwijl u onderweg bent.
 • een mailbox van 50 GB per gebruiker, bijlages versturen tot 150 MB en bestanden opslaan tot 1 TB in OneDrive voor bedrijven.
 • automatische flows opzetten die u helpen om sneller en efficiënter te werken.

Door de abonnementsformule beschikt iedereen in uw firma daarbij steeds over de laatste en meest optimale softwareversie. Zo evolueert u steeds mee.

 

MICROSOFT 365 BUSINESS

Dit is een upgrade van Office 365 Business Premium. Het combineert de productiviteit van Office 365 met daarbovenop geavanceerde security tools en een beter beheer van uw apparaten. Het is dus in feite: Office 365 Business Premium + extra security + apparatenbeheer. Wel interessant dus.

 

WAT HOUDT DIE GEAVANCEERDE BEVEILIGING IN?

 

 • Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) zorgt voor extra bescherming van uw mailbox. Dan hebben we het over phishing, onveilige bijlages en links, en geavanceerde malware.
 • Wis op afstand bedrijfsgegevens van verloren of gestolen apparaten met Selectief wissen van Intune.
 • Beperk kopiëren of opslaan van bedrijfsgegevens op niet-gemachtigde apps en locaties.
 • Bepaal wie toegang heeft tot bedrijfsgegevens door beperkingen toe te passen met Information Rights Management
 • Pas een anticipatiebeleid toe dat voorafgaand aan eventuele schendingen weerstand biedt tegen bedreigingen in Windows 10 met Windows Defender Exploit Guard.
 • Malwarebeveiliging helpt om uw apparaten te beveiligen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software, met Windows Defender
 • Onbeperkte Cloudarchivering en langetermijnbehoud, om er zeker van te zijn dat je nooit e-mail verliest, met Exchange Online Archiving.

WAT HOUDT HET APPARAATBEHEER IN?

 

 • U kunt de verschillende apparaten van u en uw werknemers (zowel desktop als mobiel) centraal beheren.
 • U bezit extra beveiligingsfuncties voor uw computers (met Windows 10) en mobiele apparaten (iOS / Android) via Intune App Protection
 • U kunt Office-apps automatisch implementeren op alle toestellen en ze configureren om automatisch updates te installeren.

 

CONCLUSIE

Met Office 365 Business Premium heeft u een zeer goed basispakket in handen voor een optimale productiviteit en communicatie in uw bedrijf. Maar bent u op zoek naar extra security en beter beheer van uw bedrijfstoestellen? Dan is Microsoft Business 365 dé oplossing voor uw KMO.