Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen: installeer tweestapsverificatie (2FA)

IT voor Business / webshop particulieren

Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen: installeer tweestapsverificatie (2FA)

27/07/2023

In deze moderne tijd waarin technologie een integraal onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, worden we helaas ook geconfronteerd met steeds meer cyberaanvallen. Bedrijven en organisaties zijn een favoriet doelwit voor cybercriminelen die erop uit zijn om gevoelige informatie te stelen of losgeld te eisen.

 

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) adviseert dan ook alle bedrijven en organisaties in ons land om zo snel als mogelijk tweestapsverificatie (2FA) te activeren op alle externe verbindingen.

 

>> Download het officiële schrijven van Het Centrum voor Cybersecurity België

 

Uit onderzoek naar incidenten van cyberaanvallen blijkt dat veel criminelen gebruik maken van gestolen logingegevens om hun aanval uit te voeren. Deze logingegevens worden vaak verkregen door middel van phishingberichten of door het stelen van wachtwoorden via computervirussen in de browser. Het is dan ook essentieel dat bedrijven en organisaties extra beveiligingsmaatregelen nemen om dit soort aanvallen te voorkomen.

 

Tweestapsverificatie, ook bekend als multifactorauthenticatie (MFA), is een effectieve manier om externe verbindingen veiliger te maken. Bij tweestapsverificatie moet een medewerker die zich van buiten het bedrijf verbindt met het bedrijfsnetwerk of de bedrijfsmailbox zich in minstens 2 stappen aanmelden. Dit kan bijvoorbeeld via een combinatie van een wachtwoord en een code die naar de smartphone wordt gestuurd.

 

Het implementeren van tweestapsverificatie is gelukkig niet moeilijk. Het CCB heeft zelfs een handige gids opgesteld met instructies over hoe je dit kunt doen. Het is belangrijk om externe toegang altijd te beveiligen met minstens 2 elementen, zoals iets dat je weet (bijvoorbeeld een wachtwoord), iets dat je bent (bijvoorbeeld gezichtsherkenning), of iets dat je hebt (bijvoorbeeld een smartphone of telefoonnummer).

 

Tweestapsverificatie moet de eerste stap zijn naar het creëren van een veiligere omgeving voor jouw bedrijf of organisatie. Het is ook essentieel om andere maatregelen te nemen, zoals het regelmatig uitvoeren van security updates en het maken van offline back-ups. Door vandaag nog tweestapsverificatie te implementeren, zet je alvast de eerste stap in de strijd tegen cybercriminaliteit.

 

Hulp of advies nodig? Contacteer ons.

 

Laten we samenwerken om onze bedrijven en organisaties te beschermen tegen cyberaanvallen en zo onze gevoelige informatie te beveiligen.

 

Neem nu actie en activeer tweestapsverificatie op al jouw externe verbindingen. Jouw cyberveiligheid hangt ervan af!