Apple Macbook Pro - Battery Recall Program

IT voor Business / webshop particulieren

Macbook Pro battery recall program

21/06/2019

Apple heeft vastgesteld dat in een beperkt aantal oudere 15-inch Macbook Pro's, de batterij kan oververhitten en zo een brandgevaar kan vormen.

 

De aangetaste toestellen werden hoofdzakelijk verkocht tussen september 2015 en februari 2017, maar zijn specifiek te bepalen door het serienummer van het product.

 

Heb jij een oudere 15" Macbook Pro?

Check dan even welke serie je hebt.

 

Dat doe je door op het Apple menu in de linkerbovenhoek te klikken. Daar kan je het model raadplegen. Staat er "Macbook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)" ? Dan geef je best het serienummer in op de supportpagina van Apple. Daar kan je zien of je toestel teruggeroepen moet worden.

 

>> Klik hier voor de supportpagina van Apple.

 

 

Hoe gaat de batterijvervanging in z'n werk?

Indien je toestel in aanmerking komt voor een gratis batterijvervanging, mag je het binnenbrengen bij een Apple Authorized Service Provider.

 

Je mag het dus ook bij ons, Alfa solutions - Selexion, komen binnenbrengen.

 

Let op:

  • indien het toestel bij ons werd aangekocht is deze behandeling GRATIS. (Excl. de eventuele back-up die gemaakt moet worden.)
  • indien het toestel niet bij ons werd aangekocht, mag het ook bij ons binnengebracht worden, al dienen we wel 35 euro behandelingskost aan te rekenen. Je dient daarbij ook de originele factuur bij te hebben. Een back-up is een extra service.

Daarna wordt het steeds naar het Apple Service Center gebracht ter controle en reparatie.

 

Het is niet zo dat het toestel sowieso een slechte batterij heeft. De batterij wordt gecontroleerd in het Apple Service Center. Indien het een slechte serie is, zal die vervangen worden. In het andere geval komt het toestel gewoon terug zonder vervanging.

 

Heb je nog vragen omtrent dit Battery Recall Program? Aarzel dan niet om ons te bellen op 056 62 76 70