Back-up van Office 365 data is ùw verantwoordelijkheid!

IT voor Business / webshop particulieren

Maakt u een back-up van uw Office 365?

02/05/2018

Bent u gebruiker van Microsoft Office 365? Een zeer slimme keuze want zo hebt u uw data steeds bij de hand, waar u ook bent. Het is flexibel, schaalbaar, bevat een interessante kostenstructuur om zo maar enkele voordelen op te noemen. Een heel goed begin dus!

 

"Maar maakt u ook een BACK-UP van die Office 365 data? Dat blijft immers úw verantwoordelijkheid."

 

Wat zijn de toepassingen en voordelen van een Veeam Back-up oplossing voor Office 365?

 

1. Volledige toegang tot en beveiliging van uw data

De beveiliging van on-premises data is niet ingewikkeld. Maar waarom vergeten zoveel organisaties hun clouddata te beveiligen?

Microsoft biedt een groot aantal krachtige services binnen Office 365, maar een uitgebreide back-up van uw Office 365-data hoort daar niet bij.

 

Met Veeam Backup voor Microsoft Office 365 vermindert het risico op verlies van toegang tot en controle over uw Office 365-data, zodat uw data altijd hyper-available en beschermd zijn.

 

2. Totale controle over uw Office 365-data

Met Microsoft Office 365 kan uw onderneming overal en op elk moment werken, zonder dat u een eigen e-mailinfrastructuur hoeft te hosten. Microsoft mag dan wel de infrastructuur onderhouden, het blijft úw verantwoordelijkheid om back-ups van uw bedrijfskritische e-mailgegevens te hebben. 

 

"Met Office 365 zijn het uw gegevens: u heeft er controle over en het is uw verantwoordelijkheid om ze te beveiligen."

 

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 stelt u in staat om veilig back-ups van Office 365 te maken en biedt de volgende mogelijkheden:

 

 • Bescherm uw Office 365-data tegen per ongeluk wissen, beveiligingsrisico's en hiaten in de retention policy.
 • Herstel afzonderlijke Office 365-items snel met toonaangevende , flexibele herstelopties.
 • Voldoe aan wettelijke en compliancevereisten met efficiënte eDiscovery van Office 365-back-uparchieven.

 

3. Overal en on-premises back-ups van uw O365 en Exchange maken

Voor Hyper-Availability van Office 365 is veilige back-up van e-mailgegevens naar een andere locatie noodzakelijk. Zo worden risico’s beperkt en weet dat u in staat bent om de data van uw gebruikers te herstellen wanneer dat nodig is. 

Met Veeam Backup voor Microsoft Office 365 kunt u het volgende doen:

 

 • Office 365 Exchange Online-mailboxitems (e-mail, kalender en contactpersonen*) ophalen uit een cloud-based instance van Office 365 en wekelijks, dagelijks of desgewenst om de vijf minuten een back-up van deze data maken in hetzelfde formaat dat Microsoft oorspronkelijk gebruikt: een archiefdatabase op basis van Extensible Storage Engine (ESE), ook wel Jet Blue-database genoemd.
 • On-premises een back-up van Exchange maken met behulp van dezelfde API's als Office 365. Dit reduceert de impact op het datacenter en bovendien kunt u frequenter back-ups van de e-mailgegevens van uw gebruikers maken.
 • Back-ups op de locatie van uw voorkeur opslaan, waaronder on-premises, in een hyperscale public cloud (zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services) of bij een lokale serviceprovider.
 • Back-ups maken van unieke en gelokaliseerde versies van Office 365, waaronder ondersteuning voor Office 365 U.S. Government (DoD en niet-DoD), Office 365 Germany en Office 365 China.

4. Herstel Office 365 met toonaangevende, flexibele herstelopties

E-mailgegevens, agenda-items en contactgegevens van Office 365 met een paar klikken betrouwbaar en granulair herstellen: met minder hoeft u geen genoegen te nemen.

Met de geïntegreerde Veeam Explorer™ voor Microsoft Exchange is het volgende mogelijk:

 

 • Afzonderlijke mailboxitems in een beveiligde en gearchiveerde kopie van uw Office 365-data snel zoeken en granulair herstellen.
 • Direct herstel van mailboxitems naar een Office 365-mailbox, een on-premises Exchange-mailbox, of bewaard als bestand, gemaild als bijlage of geëxporteerd als PST.

 

 

5. Zet krachtige eDiscovery van Office 365-archieven in

Zonder een gemakkelijk toegankelijke kopie van uw data kan het ophalen van e-mails in verband met regelgeving of compliancevereisten kostbaar en tijdrovend zijn, en leiden tot een ingrijpende onderbreking van de bedrijfsactiviteiten.

 

Met Veeam kunt u met behulp van vertrouwde, geavanceerde zoekfuncties en flexibele herstel- en exportopties eDiscovery uitvoeren op Office 365-archieven. Net zo gemakkelijk als met een traditionele on-premises databack-up.

 

 

6. Flexibele herstelopties die aan uw compliancebehoeften voldoen

Compliance is een belangrijke reden voor het maken van back-ups van Office 365. Met een back-up van Office 365 kunt u:

 

 • Data opslaan op basis van de retention policy voor de lange termijn, met het oog op regelgeving of de compliancevereisten.
 • Met granulaire geavanceerde zoekfuncties precies herstellen wat u nodig heeft, niet meer en niet minder. 

Efficiënt schalen en overhead verminderen

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid, waardoor een multi-repository, multi-tenant architectuur ontstaat die:

 

 • Grotere Office 365-implementaties met één installatie beveiligt.
 • Levering van Office 365-back-upservices door serviceproviders mogelijk maakt.
 • Overhead minimaliseert, hersteltijd verbetert en kosten reduceert dankzij uitgebreide automatisering via PowerShell en RESTful API-ondersteuning voor alle functies, evenals self-service herstel voor klanten van serviceproviders.

7. Uniforme Exchange- en Office 365 back-up

Voor Hyper-Availability van e-mailgegevens is een oplossing nodig die zowel Office 365- als eventuele on-premises Exchange-instances ondersteunt.

 

Met Veeam Backup voor Microsoft Office 365 kunt u:

 

 • Hybride e-mailimplementaties beschermen.
 • Mailboxdata migreren tussen Office 365 en on-premises Exchange.
 • Veeam Backup & Replication™ inzetten voor application-aware verwerking van Veeam Backup voor Microsoft Office 365-servers.
 • Consistente back-ups van Office 365-archieven maken om eDiscovery en herstel op het niveau van mailboxitems te stroomlijnen.

Bron: Veeam