Klas op bezoek bij Alfa solutions I Jeugd & Techniek (30/04)

IT voor Business / webshop particulieren

Klas op bezoek bij Alfa solutions

30/04/2019

Het is ondertussen traditie geworden. In functie van het initiatief Jeugd en Techniek is ons bedrijf jaarlijks de gastheer voor een klas leerlingen uit de lagere school. Vandaag (30/04) was het de klas van juf Martine van de school Mikado uit Oeselgem die ondergedompeld werd in de wereld van IT. Vanuit het verleden, doorheen de evolutie, richting de toekomst van deze snel evoluerende sector. Een namiddag vol kijk- luister- en doe-activiteiten.

 

Een agenda vol techniek

 

In enkele bewogen uren werden de leerlingen doorheen het volledige hoofdkantoor van Alfa solutions geloodst. Vanuit de winkel, doorheen de kantoren, naar de technische afdeling en terug. Ze maakten kennis met programmatie, lichaamsbesturing & zelfs drones.

 

    

 

Het binnenwerk van een computer werd aandachtig bestudeerd, en in het museum keken ze met grote ogen naar de evolutie van de eerste zware computers uit de jaren 90, richting de vederlichte Macbooks van nu. Ook onze iLabo specialist toonde hoe hij met minuscule apparaatjes de onderdelen van een smartphone herstelt.

 

    

 

In onze eigen serverruimte mochten ze voor het eerst kennismaken met een echte server en een gestructureerd verkeer van kabels. Vragen zoals: “Wat doet een server precies?” & “Waarom knipperen al die lichtjes?”, werden laagdrempelig beantwoord.

 

 

Als afsluiter mochten de leerlingen opnieuw plaatsnemen in onze cinemazaal en werden de winnaars van de kleine quiz bekendgemaakt. Met elk een goodiebag en een foto als souvenir in de hand, ging deze leuke groep tevreden de schoolbus terug op.

 

    

 

 

 

Technische opleiding zijn heel belangrijk

 

Met initiatieven zoals deze, proberen we kinderen en tieners warm te maken voor technologie en de exacte wetenschappen. We laten ze proeven van de wonderlijke IT wereld en hopen dat dit sommigen triggert richting een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Want zoals we weten zijn goede technische profielen zeer gegeerd, en zal dat in de toekomst enkel maar toenemen.

 

Hopelijk blijft deze dag hen nog even bij en vinden enkele leerlingen een passie tussen de computers terug. Wij vonden het alvast heel leuk om kennis en weetjes door te geven aan de jonge generatie. Wie weet tot binnen enkele jaren en heel erg bedankt voor het leuke kaartje ! Het was een genoegen.