Jeugd en Techniek: op bezoek bij Alfa Solutions

IT voor Business / webshop particulieren

Jeugd & Techniek: leerlingen op bezoek

24/05/2018

Donderdag 24 mei openden we opnieuw onze deuren voor een groep leerlingen uit een lagere school. Naar aanleiding van het initiatief Jeugd & Techniek werd deze keer de klasgroep van juf Dagmar uit Mikado Markegem ondergedompeld in zowel het verleden als de innovatieve toekomst van de IT wereld.

 

Een inspirerend programma

De volledige voormiddag maakten de leerlingen kennis met programmatie, lichaamsbesturing & drones. Kregen ze antwoorden op vragen als: ‘Hoe ziet het binnenwerk van een PC en smartphone eruit?’ ‘Wat doet een server precies?’ ‘Wanneer werd de eerste computer gemaakt?’ en nog heel wat meer. Met een kleine quiz achter de kiezen, werden enkele winnaars beloond en ging uiteindelijk iedereen met een goodiebag en duimen in de lucht de schoolbus weer op.

 

Het belang van technische opleidingen

Met dit initiatief laten we kinderen proeven van de wereld van technologie en exacte wetenschappen. Een perfecte trigger om verder te leren met een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Wie weet komt ons hoog bezoek binnenkort dan wel in de fascinerende wereld van innovatieve technologie terecht.