Vernieuwende & stabiele IT doet uw bedrijf groeien

IT voor Business / webshop particulieren

IT doet uw bedrijf groeien

14/08/2018

IT’ers zitten tegenwoordig niet meer verstopt achter hun computerschermen om onder de radar het volledige IT plaatje in goede banen te leiden. Ze zijn meer en meer één van dé spilfiguren in een groeiende onderneming.

 

Een goed onderbouwde IT omgeving is geen noodzakelijk kwaad meer, maar net een heel belangrijk onderdeel van een stabiele en groeiende onderneming met een vernieuwende strategie. De digitalisering valt niet tegen te houden, dus moeten we erop meesurfen.

 

Gebruik die steeds evoluerende technologische vernieuwing dus om steeds sneller en efficiënter te gaan werken. Want dat maakt plaats voor groei.

 

Oplossingen in overvloed

 

Er zijn een overvloed aan tools om u daarbij te helpen.

 

  • Beperk downtime door stevige & gemonitorde back-ups te installeren
  • Optimaliseer uw WiFi netwerk om snel en overal te kunnen surfen
  • Kies de juiste hardware zodat uw talenten optimaal ondersteund kunnen worden
  • Gebruik gepaste ERP & CRM-pakketten om zo efficiënt mogelijk te werken
  • Installeer een betrouwbaar antivirussoftware om uw gegevens te beschermen
  • Voorzie voldoende serverruimte om uw vele werk op te slaan

 

Een volwaardige business partner

 

Maar daar stopt het dus niet. Een goede IT-partner is een volwaardige business partner geworden. Het is immers een lange termijnverhaal, net zoals de visie & missie van bedrijven. Toekomstgericht, mee met de maatschappij en vooruitstrevend. Daarom komt het vak IT dus meer en meer op de voorgrond bij het uitdenken van nieuwe businessmodellen. Wanneer uw IT infrastructuur uw groei niet meer kan bijhouden zitten we immers met een probleem. Verder groeien zal enkel maar problemen met zich meebrengen in plaats van succesverhalen creëren. En die zijn er.

 

 

“De digitale transformatie is er, gebruik die dus ook!”

 

 

Succesverhalen genoeg

 

Enkele toppers zijn uiteraard Amazon, Uber, Netflix en Zalando. Al deze bedrijven hebben één ding gemeen: ze zijn voor hun businessmodel vertrokken vanuit de mogelijkheden die IT biedt. Zonder die technologie bestond hun model en dus ook hun bedrijf niet. Dit zijn uiteraard extreme voorbeelden, maar elk bedrijf kan groei realiseren uit kleine of grote IT aanpassingen. Bekijk samen met uw IT partner wat een interessante en logische stap is in uw sector, en noteer ‘technologische ondersteuning’ vanaf nu steeds als één van de kernwoorden in uw businessplan.

 

Kostenplaatje

 

Door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die Cloud services bieden, in combinatie met een goed uitgedachte hard- en software opstelling, kan je een op maat gemaakte en efficiënte strategie uittekenen. Met het tegenwoordig flexibele kostenmodel, stel je een pakket samen die niet per sé veel hoeft te kosten. En áls het dan een grotere investering zou zijn, kan dit enkel maar verdere groei in deze moderne tijd betekenen. Want als er immers iéts is waar we in moeten investeren, is het wel de technologische vooruitgang. Niemand hoeft achterop te geraken.

 

Overleg dus met uw IT manager, specialist of partner hoe uw bedrijf zijn IT infrastructuur kan gebruiken en vernieuwen om te groeien. Maak u los van het comfortabele, ga voor technologie en ga voor een IT gericht businessplan. Want experts durven zelfs zeggen dat het ondertussen de ruggengraat van een bedrijf genoemd mag worden.

 

Hebt u vragen over uw IT omgeving en wilt u eens de mogelijkheden bekijken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.