De 7 voordelen van Managed Print Services (MPS)

IT voor Business / webshop particulieren

De 7 voordelen van MPS

06/04/2020

MPS of 'Managed Print Services' houdt in dat een IT partner via een serviceovereenkomst uw printerpark beheert. Het is een groot misverstand dat dit een dure aangelegenheid zou zijn. In tegendeel, u bespaart net op uw printkosten.

 

Printers blijven een noodzakelijke hardware in elk bedrijf, maar is vaak ook een onderschatte kostenpost en bron van frustratie. Maar het hoéft helemaal niet zo te zijn! Ontdek daarom de voordelen van Managed Print Services (MPS).

 

 

de 7 VOORDELEN VAN MPS

 

1. Automatische levering van inkt & toner

Uw printer stuurt een melding naar de leverancier wanneer deze detecteert dat de inkt bijna op is. Hierna worden de nieuwe inktpatronen en toners automatisch besteld en geleverd bij u op kantoor. U hoeft dus zelfs de telefoon niet meer op te nemen. Het enige wat u hoeft te doen, is de lege toner uithalen en vervangen door de nieuwe.

 

 

2. Snelle en deskundige support ter plaatse

U heeft het misschien al eens meegemaakt, net wanneer u een belangrijk document moet afprinten, wil die printer niet meer werken. Niet dat dit vaak voorkomt bij business modellen, maar het is geruststellend om te weten dat er dan ook meteen hulp beschikbaar is. Met een MPS overeenkomst heeft u meteen een Brother expert ter beschikking. Deze komt vliegensvlug ter plaatse en heeft alle kennis in huis om meteen een oplossing te bieden.

 

 

3. tot 40% besparing op afdrukkosten

Een sporadische aanpak van het printerpark kan leiden tot inefficiëntie op een verschillende gebieden.

• U betaalt steeds opnieuw eenmalige hoge onderhouds- en herstellingskosten.

• U betaalt telkens opnieuw kleine hoeveelheden aan dure inktpatronen en toners.

• U betaalt uw medewerker om deze administratie steeds opnieuw uit te voeren.

• Oudere toestellen hebben een hoog inktverbruik.

 

 

4. Efficiëntere tijdsbesteding door uw personeel

U zou nog verbaasd zijn hoeveel tijd uw werknemers besteden aan printergerelateerde taken. Dat is frustrerend, zowel voor hen als voor uw onderneming, want tijd is kostbaar.

Het proces van printen, scannen, kopiëren of faxen van documenten verloopt trager op oude hardware of slecht geconfigureerde software - en dat is nog maar het begin. Er gaat ook tijd verloren aan het oplossen van apparaatstoringen en het bestellen en vervangen van inktpatronen en toners. Met Managed Print Services (MPS) worden dergelijke problemen automatisch geïdentificeerd en oplossingen geautomatiseerd. Dit geeft uw medewerkers weer meer tijd om zich te concentreren op hun effectieve taken.

 

 

5. Transparantie consultatie van uw printerpark in het online portaal

U kunt de status van elke printer in uw bedrijf volledig gedetailleerd raadplegen in het online portaal. Het biedt een gedetailleerd inzicht in uw afdrukgedrag en volledige transparantie over uw uitgaven.

 

 

6. Kleinere ecologische voetafdruk

Door het afdrukverbruik van uw organisatie te monitoren, bent u beter in staat om in te grijpen en minder papier, elektriciteit en inkt of toner te verbruiken. Een goede stap in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

 

7. Inclusief geavanceerde printer security

Een audit van uw volledige printinfrastructuur legt beveiligingsrisico's bloot. Een MPS serviceovereenkomst verkleint het risico dat vertrouwelijke informatie in de verkeerde handen valt of wordt gehackt.

 

 

Benieuwd naar Managed Print Services voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op.