Bereid u voor op het einde van ondersteuning op SQL Server & Windows Server 2008.

IT voor Business / webshop particulieren

Bereid u voor op einde van ondersteuning SQL Server & Windows Server 2008

10/04/2019

De ondersteuning voor twee veelgebruikte serverproducten loopt binnenkort af. Dit is het ideale moment om te upgraden en transformeren naar het modernere Office 365 voor meer veiligheid, betere prestaties en innovatie.

 

Wat betekent dit?

 

Exchange Server heeft, net als bijna alle Microsoftproducten, een bepaalde termijn waarin Microsoft ondersteuning biedt met nieuwe functies, bugfixes, beveiligingsoplossingen, enz. Deze levenscyclus duurt doorgaans tien jaar. Vanaf de oorspronkelijke release van het product tot het einde van deze levenscyclus en dus de bijhorende ondersteuning.

 

Op 14 januari 2020 wordt de levenscyclus van Exchange 2010 beëindigt. Vanaf dat moment biedt Microsoft niet langer volgende zaken aan:

 

 • Technische ondersteuning bij opduikende problemen
 • Bugfixes bij problemen die de stabiliteit en bruikbaarheid van de server kunnen beïnvloeden
 • Beveiligingsoplossingen bij blootgestelde issues die de server mogelijk kwetsbaar maken voor beveiligingsinbreuken
 • Tijdzone-updates

De installatie van uw Exchange 2010 blijft actief na deze datum. Maar wegens bovengemelde wijzigingen en risico's raden we u echter ten zeerste aan zo snel mogelijk van Exchange 2010 te migreren.

 

Wat zijn mijn opties?

 

 • Migreer alle postvakken naar Office 365 en verwijder alle Exchange 2010-servers tegen januari 2020, waardoor u ervoor zorgt dat on-premise servers die voor administratiedoeleinden worden gebruikt, op een ondersteunde versie staan.
 • Ga voor een hybride oplossing met Office 365. Verwijder alle Exchange 2010-servers vóór januari 2020 én zorg ervoor dat lokale servers zich op een ondersteunde versie bevinden.
 • Blijf on-premise en upgrade naar een nieuwere versie van Exchange Server.

Het is duidelijk dat we geloven dat een verhuis naar Office 365 een goed idee is. We geloven echt dat dit de beste manier is om toegang te krijgen tot de meest veilige en productieve software met de laagste TCO (Total Cost of Ownership). Maar afgezien van dat alles, komt er nog een heel groot voordeel bij. U haalt uzelf hiermee immers volledig uit de ‘upgrade business’. Als u naar Office 365 migreert, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over deze oerknal-versie-migraties. U moet er gewoon voor zorgen dat u een kleiner aantal on-premise servers up-to-date houdt, and you’re good to go.

 

Al die voordelen

 

Met een migratie naar Office 365 kunt u in een simpele beweging de overstap maken van oude technologie naar de nieuwste functies, zoals:

 

 • Compliance-mogelijkheden zoals bewaarbeleid, interne en juridische bewaking, interne e-discovery
 • Microsoft Teams
 • Power BI
 • Gerichte postvak IN
 • Delve Analytics

Office 365 evolueert ook steeds met de nieuwste functies en ervaringen die u meestal meteen kan beginnen gebruiken.

 

Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over:

 

 • Hardware kopen en onderhouden
 • Betalen voor verwarming en koeling van uw servers
 • Op de hoogte blijven van beveiligings-, product- en tijdzonefixes
 • Onderhouden van opslag en software om nalevingseisen te ondersteunen
 • Opwaarderen naar een nieuwe versie van Exchange - u bent altijd op de nieuwste versie van Exchange in Office 365

Als u op locatie wilt blijven, weet dan wel dat u niét rechtstreeks vanuit Exchange 2010 on-premise naar Exchange Server 2019 kunt upgraden. U kunt wel upgraden vanuit Exchange 2010 naar Exchange 2013 of 2016. Daarbij raden we uiteraard aan om de 2016-versie te kiezen als dat mogelijk is. Hiermee ontvangt u langere ondersteuning en meer functies. Vanuit Exchange 2016 kunt u dan naar 2019 gaan als u dat wenst. We geven hiermee uiteraard alle mogelijke opties mee, maar weet dat een migratie naar Office 365 de beste keuze is, nu en op lange termijn.

 

Wat als ik hulp nodig heb?

 

Als u een complexe implementatie heeft of gewoon niet over de tijd of vaardigheden beschikt, kan hulp welkom zijn. Dat is uiteraard prima. Wij kunnen de migratie volledig voor u uitvoeren.

 

Heeft u vragen? Aarzel niet om ze te stellen.

verkoop@alfasolutions.be / 056 62 76 73