Microsoft Roadshow: een Education Partner Event. Wij waren er.

IT voor Business / webshop particulieren

Aanwezig op de Microsoft Roadshow

25/04/2018

Op 19 april was onze collega, Ann, aanwezig op de Microsoft Roadshow. Een Education Partner Event van Microsoft waar de pedagogische aspecten van hun software gedemonstreerd werden. Microsoft-tools zoals Office 365, Minecraft en Azure met oog op het onderwijs werden nauwkeurig toegelicht.

 

“Een erg interessante opleiding, zeker gezien de verschillende scholen die in onze klantenportefeuille zetelen. Met deze input en gedeelde ervaringen kunnen we onze klanten nu nog beter begeleiden en onderbouwde adviezen verlenen. We helpen immers graag met de introductie van een nieuw tijdperk in klaslokalen.”

 

Onderwijs in een nieuw Office 365-jasje. Hoe ziet dat er uit?

 

Een ultiem platform voor iedere school

 

Microsoft fungeert nu ook als Cloud Solution Provider (CSP) voor scholengroepen. Met eenvoudige en toegankelijke apps in Office 365 voor onderwijs krijgen klaslokalen toegang tot een wereld van mogelijkheden om te creëren en samen te werken. School, leerling, ouders en secretariaat kunnen op een eenvoudige en rechtlijnige manier het gesprek aangaan. Maak gebruik van office flows en standaardiseer sjablonen voor bvb. een fietsvergoeding. Zet spraak om in tekst, maak notities in PowerPoint en nog veel meer.

 

Snelle, vlotte en goede collaboratie met Teams

 

Met de hub Teams creëer je samenwerkende klaslokalen en maak je verbinding met professionele onderwijsgroepen. Dit vanuit een enkele ervaring in Office 365 voor onderwijs. Teams is een interessante toepassing en zorgt voor een interactieve klaservaring.

 

Leren programmeren

 

Met de Minecraft Education Edition introduceer je scholieren in de kunst van programmeren en coderen. Aan de hand van leuke en samenwerkende apps worden ze geïnspireerd om uit te groeien tot makers van waardevolle hulpmiddelen in de 21ste eeuw.

 

Beheer van het volledige computerpark

 

Wees meester van de klascomputers met Azure en Intune for Education. Je beheert hiermee op een eenvoudige manier en in enkele klikken alle computers van het lokaal. Je klas opzetten met nieuwe software wordt hiermee kinderspel.

 

 

Ben je ICT- coördinator, directielid of leerkracht en lijkt je dit interessant? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.

 

Wil je graag zelf een Microsoft Roadshow bijwonen? Dat kan ook! Klik hier voor meer info.