3 tips door 'IT Piet' I Hoe blijft de KMO performant in 2021? I Alfa Solutions

IT voor Business / webshop particulieren

3 tips van IT Piet: hoe blijft de KMO performant in 2021?

16/03/2021

Onze zaakvoerder, Piet Detailleur, onze eigenste 'IT Piet', geeft 3 tips mee die belangrijk zijn om als KMO performant te blijven in het 'nieuwe normaal' van 2021.

 

TIP 1. Data is het nieuwe goud. Cybersecurity is als een slot op de kluis.

Hackers viseren daarbij steeds meer de lokale KMO. Waarom? Een groot aantal heeft geen expertise over een treffelijke cyberbeveiliging en dat kan ook niet. De IT wereld evolueert constant en de kleine hackers zijn uitgegroeid tot grote professionele bedrijven. Een goede IT partner ondersteunt op maat van elk bedrijf. Gelukkig zien steeds meer zaakvoerders in dat een externe partij onder de arm nemen geen overbodige luxe is.

 

TIp 2. Het thuiswerken ‘is here to stay’.

Een trend die massaal gepusht is geweest door de coronacrisis, maar één die niet meer zal verdwijnen. Moderne bedrijven zullen hier dan ook blijven op inzetten en hun IT omgeving ombouwen tot een hybride werkplek, om zo overal aan de slag te kunnen. De nieuwe generatie werknemers komt eraan en voor hen zal dit vanzelfsprekend zijn.


Tip 3. Grote aankoopinvesteringen maken plaats voor Managed Services.

De tijd van ‘break/fix’ is voorbij. Met een partnerovereenkomst wordt de IT omgeving pro-actief beheerd, de licenties jaarlijks vernieuwd en hardware geleased. Zo is er zicht op een vaste TCO (Total Cost of Ownership) en heeft de klant steeds een performant digitaal kantoor. Een fantastische evolutie in de markt die voor zowel de klant als partner heel wat voordelen biedt.