11 redenen om jouw data op tape op te slaan - Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

11 redenen om jouw data op tape op te slaan

06/01/2024

Het opslaan van grote hoeveelheden data blijft een uitdaging. Je hebt drie belangrijke doelen voor ogen. Ten eerste dat er niets verloren gaat. Ten tweede dat er niets in de verkeerde handen terecht komt. En ten derde dat je jouw data op elk moment vlot kan raadplegen.

Daarom geven we jou in deze blog 11 redenen om jouw data op tape op te slaan. Hoewel deze technologie al sinds de jaren '50 bestaat, is het nog steeds een uitstekende keuze voor de opslag van jouw data. Ontdek hier waarom.
 

1. Tape is immuun voor cyberaanvallen

In een tijdperk waar cyberaanvallen dagelijkse kost zijn, biedt tape een veilige haven. Omdat tapes 100% offline zijn, zijn ze immuun voor digitale bedreigingen.

Tape-opslag biedt een fysieke scheiding tussen jouw data en het netwerk. Zelfs als jouw netwerk wordt gecompromitteerd, blijft jouw data veilig dus veilig.

Bovendien is het een ideaal medium om de 3-2-1-1-regel in jouw bedrijf toe te passen. Deze regel houdt in dat je drie kopieën van jouw data bewaart. Dit op twee verschillende media, waarvan één offline. En idealiter één op een externe locatie.

 

2. Budgetvriendelijk opslag met tape

Tape is tot 86% goedkoper over een periode van 10 jaar in vergelijking met andere opslagmedia. Het is dus een kostenefficiënte oplossing voor jouw bedrijf.

 

3. Tape werkt energiezuinig

Tape vereist geen energie wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit maakt van tape een groenere en zuinigere optie vergeleken met schijven die constant stroom nodig hebben.

 

4. Tape heeft een lange levensduur

Een tape kan meer dan 30 jaar meegaan in een geklimatiseerde ruimte met 18°C en 40% luchtvochtigheid. Dit is aanzienlijk langer dan de harde schijf, met een gemiddelde levensduur van amper 5 jaar.

 

5. Tape als duurzame oplossing

Verplaats je 10 PB aan data van een schijf naar een tape, dan verminder je de koolstofuitstoot van jouw dataopslag met maar liefst 87%.

 

6. Tape voor dataopslag met een lager foutenpercentage

Tapes hebben een veel lager foutenpercentage in vergelijking met andere opslagmedia, wat zorgt voor betrouwbaardere dataopslag.

 

7. Met tape bereik je betere leesprestaties voor grote bestanden

Tape-opslag staat bekend om zijn efficiëntie, vooral als het gaat om het lezen van grote bestanden. Dankzij de sequentiële opslag presteert tape bijzonder goed in het lezen van grote, aaneengesloten databestanden. Dit maakt het ideaal voor taken zoals het herstellen van grote back-upbestanden of het doorzoeken van grote archieven, waarbij snelheid en efficiëntie cruciaal zijn.

 

8. Tape is eenvoudiger in onderhoud

In vergelijking met schijven en andere opslagmedia vereist tape minder onderhoud. Er zijn geen bewegende delen in gebruik wanneer de tapes worden opgeslagen. Zo is er minder slijtage is en dus minder onderhoud en vervanging nodig. Bovendien vereist dit medium geen regelmatige updates. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren in termen van tijd en kosten over de levensduur van de opslagmedia.

 

9. Tape is minder gevoelig voor verplaatsingen of schokken

Tapes zijn robuust. Ze zijn minder gevoelig voor schokken en verplaatsingen dan harde schijven met mechanische onderdelen die gemakkelijk beschadigd raken. Dit maakt tape een betrouwbare keuze voor bedrijven die hun data veilig moeten vervoeren of opslaan in fysiek uitdagende omstandigheden.

 

10. Altijd directe toegang tot de data op jouw tapes via systemen voor actieve archivering

Moderne tape-opslagsystemen maken gebruik van actieve archiveringstechnologieën. Hierdoor hebben gebruikers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de data.

 

11. Tape heeft een heel grote opslagcapaciteit

Met tape kan je grote hoeveelheden data opslaan, ideaal voor bedrijven met aanzienlijke datahoeveelheden.

 

Dankzij hun duurzaamheid, grote capaciteit en weerstand tegen schokken en verplaatsingen zijn tapes ideaal voor archivering op lange termijn. Bovendien bieden systemen voor actieve archivering directe toegang tot op tape opgeslagen data. Perfect voor een vlotte en veilige werking in jouw bedrijf.

Wekt tape jouw interesse? Contacteer ons voor een oplossing op maat van jouw bedrijf.

 

Bronnen

The Economic Benefits of HPA StorageEver as Active Archival Storage, ESG 2020

Reducing Data Center Energy Consumption and Carbon Emissions with Modern Tape Storage, Brad Johns Consulting, 2020