11 manieren waarop jouw HP product bijdraagt aan een duurzame wereld

IT voor Business / webshop particulieren

11 manieren waarop jouw HP product bijdraagt aan een duurzame wereld

30/01/2024

Is duurzaamheid voor jou ook een belangrijk criterium om voor een bepaald merk of bedrijf te kiezen? Dan zit je bij HP zeker goed. HP krijgt als enige technologiebedrijf een AAA-score van het CDP. Deze organisatie brengt duurzaamheid van bedrijven in beeld. Zo weet je als klant of investeerder hoe duurzaam het bedrijf is waarmee je samenwerkt. Ze doen dit op 3 vlakken. Klimaat, bossen en water. HP haalt dus op al deze vlakken de hoogste score. Hoe? Ontdek hier 11 manieren waarop jouw HP product bijdraagt aan een duurzame wereld.

 

 1. Streven naar zero emissie door het inzetten van hernieuwbare energie

De CO2-uitstoot is een belangrijk criterium voor duurzaamheid. En daar maakt HP geen compromissen in. Ze gaan voor 0 uitstoot. Weet dat tegen 2025 jouw HP-product volledig gemaakt is met hernieuwbare energie. De natuurlijke energiebronnen die niet uitgeput kunnen zaken. Zon, wind en water zijn de nieuwe brandstoffen voor alles wat HP produceert.

 

 1. Energie besparen tijdens het productieproces

Technologie draait rond toestellen en machines. Je kan je nauwelijks inbeelden hoeveel energie er hierin kruipt. En hoeveel impact enkele eenvoudige maatregelen kunnen hebben. Toestellen uitzetten als ze niet gebruikt worden. Lichten uitdoen in een ruimte die niet in gebruik is. Noem maar op. Alles wat je in je huis doet om energie te besparen, past HP ook toe. Met een gigantische impact als je het totaalverbruik bekijkt.

 

 1. Toestellen ontwerpen die energie besparen

HP denkt niet alleen aan het eigen energieverbruik. Ze streven ook naar minder energieverbruik bij de klanten. Hoe doen ze dat? Door in te zetten op het ontwerp van energiezuinige toestellen. Als elke computer en printer bij de miljoenen klanten wereldwijd minder verbruikt, dan heeft dit een wereldwijde impact. Slim gezien van HP. De klanten zien graag hun energiefactuur zakken. En de totale impact is alweer gigantisch.

 

 1. Producten en verpakkingen hergebruiken

Doosjes, beschermingsmateriaal, plastic hoezen. Je weet hoeveel afval je weg moet doen als je een HP product aankoopt. Dit vliegt onherroepelijk bij het vuilnis. In het beste geval gesorteerd en klaar voor recyclage. Maar wat met alle pakjes die terugkeren naar HP? Want dat zijn er ook wel wat. Het antwoord is eenvoudig. Dat wordt gewoon hergebruikt. Minder afval. Minder productie van plastic. Bovendien komen er defecte toestellen binnen waarvan heel wat onderdelen nog in perfecte staat zijn. Net als een nagelnieuw onderdeel. In plaats van ze weg te gooien, gaat HP deze onderdelen hergebruiken. Met de garantie dat jouw toestel exact hetzelfde werkt als een nieuw toestel. Zo zet HP een hele keten in gang die de wereld alleen maar ten goede komt.

 

 1. Producten en verpakkingen recycleren

Hoe hard je ook je best doet. Je kan nooit alles hergebruiken. Sommige verpakkingen of producten zijn te beschadigd. Wat doet HP in dit geval? Ze gaan alles zodanig sorteren dat de grondstoffen recycleerbaar zijn. Zo gaat er niets verloren.

 

 1. Zelf gerecylceerde grondstoffen gebruiken

Wist je dat jouw HP toestel of product plastic uit de oceaan bevat? HP gebruikt plastic afkomstig van miljoenen plastic flessen uit de oceaan. Onder andere in de cartdrigdes voor je printer. Wie had gedacht dat je in je huis of op je kantoor meewerkt aan proper water in de oceanen? Nu weet je dat je dit doet door met HP-producten te werken.

 

 1. Duurzaam papier gebruiken en verkopen

Zelfs in een technologiebedrijf is papier onmisbaar. Als grondstof voor kartonnen verpakkingen. Als printpapier om de nodige labels en documenten af te drukken. HP gebruikt enkel papier met een duurzaamheidslabel. Hierdoor gaan ze mee de ontbossing tegen. Voor dit papier gaan enkel bomen tegen de vlakte uit speciaal aangeplante bossen. Bovendien krijg je de garantie dat er voor elke gebruikte boom minstens eentje weer in de plaats komt. Koop je HP printpapier? Dan werk je mee aan deze missie.

 

 1. Waterverbruik reduceren tijdens het productieproces

Je mag er niet aan denken hoe roekeloos er decennialang met water is omgegaan. Nu is dit verleden tijd. HP gaat bewust om met water tijdens het productieproces. Bovendien zetten ze in op duurzame oplossingen zoals het recupereren van regenwater of gebruikt water. Als we met z’n allen producten aankopen van duurzame bedrijven, dan gaat dit over miljoenen liters water. Al eens de moeite om bij stil te staan.

 

 1. Enkel werken met leveranciers en onderaannemers die de rechten van de arbeiders respecteren

Er bestaat nog teveel ongelijkheid in de wereld. Ook de mens is onderwerp van duurzaamheid. HP hecht veel belang aan hoe mensen behandeld worden. Waardig en eerlijk. Met respect voor de mensenrechten. Dat passen ze uiteraard zelf toe op de werkvloer. En verwachten ze ook van leveranciers en onderaannemers.

 

 1. Diversiteit op de werkvloer stimuleren

Tewerkstelling zonder discriminatie. Gendergelijkheid. Inclusie. Dit draagt HP hoog in het vaandel, met duidelijke doelstellingen voor de komende jaren.

 

 1. Digitale gelijkheid in de wereld stimuleren voor gelijke toegang tot onderwijs, jobs en gezondheidszorg

Denk zelf eens na waarvoor je de digitale wereld gebruikt. Inderdaad. Voor nagenoeg alles. Zoeken naar een job. Leren. Informatie vinden. Afspraken maken. Boodschappen doen. Bankzaken. De lijst is te lang om op te noemen. Beeld je nu eens in dat je die middelen niet hebt. Hoe vind je dan vlot een job? Hoe geraak je mee in het onderwijs om vooruit te komen in het leven? Hoe vind je de hulp die je nodig hebt?

 

Digitale gelijkheid maakt een wereld van verschil in het leven en de kansen die mensen krijgen. HP werkt mee aan digitale toegang voor iedereen. Het gaat niet louter over het verkopen van toestellen. Het gaat over streven naar een betere wereld.

 

Koop jouw duurzame HP-producten bij Alfa Solutions.