Alfa solutions I Wat Bert van BLE over ons zegt I Testimonial

IT voor Business / webshop particulieren

Bert Pauwels van

Belgian Lifting & Equipment Company nv

Algemene info

Naam: Bert Pauwels

Bedrijf: Belgian Lifting & Equipment Company nv

Locatie: Puurs

Aantal medewerkers: 24

Geholpen met: Overstap van Act! naar Teamleader CRM

BLE nv werkte al sinds jaar en dag met het CRM softwarepakket Act!. Maar de beperkingen en verouderingen stapelden zich op. De overstap naar het moderne Teamleader was een succes. Alle data werd via de migratietool van Alfa Solutions overgezet naar de nieuwe omgeving die nu een all-in oplossing biedt.

 

Rating: ★★★★★

Bert is uitermate tevreden over deze overzet en deelt graag zijn verhaal.

 

 

 

 

Waarvoor werd Act! in het bedrijf gebruikt?

Act! werd gebruikt om de adressen van klanten en hun historiek bij te houden.

 

Wat waren de beperkingen en struikelblokken van Act!?

De beperking bij Act! lag in eerste instantie bij de slechte input van gegevens vanaf het begin. Het systeem was ook redelijk beperkt en bood ons geen “all-in” oplossing.

 

Waarom heb je ervoor gekozen om een overstap te maken naar Teamleader?

Ik heb het programma vluchtig kunnen bekijken bij een klant van ons en zag er onmiddellijk veel mogelijkheden in. De moderne simpliciteit van het programma en de manier waarop alles op een logische manier aan elkaar gelinkt is maakt opvolging van lopende zaken heel makkelijk.

 

Waarom heb je ervoor gekozen om dit met de migratietool van Alfa Software Solutions te doen?

Kort nadat ik Teamleader had ontdekt, kreeg ik te horen van Alfa Software Solutions dat ze een tool hebben om een migratie van Act! naar Teamleader mogelijk te maken. Ik heb toen geen ogenblik meer getwijfeld om dit te laten doen! Zowel ‘companies’, ‘contacts’, ‘attachments’, ‘tasks’, ‘meetings’, ‘calls’ en ‘history items’ kunnen worden overgezet. Hierdoor verloren we geen 10 jaar aan informatie.

 

 

“De overstap maken van het ene CRM pakket naar het andere is voor bedrijven nooit simpel. Maar aangezien Alfa Solutions hiervoor een kant-en-klare oplossing heeft, heb ik geen moment getwijfeld.”

 

 

Hoe heb je de overschakeling ervaren? Ben je tevreden?

De migratie ging heel vlot. Gezien de jarenlange slechte input in Act! bij ons intern, hebben we uiteindelijk nog extra werk gehad om alles naar onze wens te krijgen. Maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Het grote voordeel van Teamleader is dat je ‘custom fields’ kan aanmaken. Voor ons is dit heel belangrijk omdat we willen bijhouden welke machines - en hoeveel machines - onze klanten/prospecten in hun vloot hebben.

 

Welke voordelen ondervind je nu met het gebruik van Teamleader?

We hebben nu een goed overzicht op onze lopende zaken. De communicatie met ons salesteam via de klantenfiches verloopt goed. Dat geldt ook voor het beheer van documenten in de klantenfiches, het raadplegen van de historieken, de agenda enzovoort. Daarnaast is het gebruik van de mobiele app ook een extra voordeel!

 

Zijn er ook duidelijke voordelen naar jouw leads en klanten toe?

Zeker en vast! Vroeger had elke afdeling zijn eigen offerte-opmaak en manier van werken & rapporteren. Sinds we Teamleader gebruiken hebben we dit allemaal gestroomlijnd en verloopt alles veel vlotter en duidelijker. De kans om iets te vergeten of over het hoofd te zien is veel kleiner geworden. Het gevolg hiervan is dat onze leads en klanten consistent opgevolgd worden. De weg naar een uiteindelijke verkoop verloopt veel vlotter!

 

 

"Ik zou Teamleader & de migratietool om de overstap van Act! naar Teamleader zeker en vast aanraden aan andere bedrijven!"

 

 

 

Hoe heb je de samenwerking met Alfa Software Solutions ervaren?

Het team is heel reactief en duidelijk en ook nu – na de overzet – ondervinden we nog steeds een goede ondersteuning.

 

Benieuwd naar BLE nv? Bekijk hun website.

 

------------------------------

 

Binnen de 2 weken na hun beslissing ontving BLE een duidelijke uiteenzetting van onze software engineers en konden ze met Teamleader aan de slag. Intussen zijn ze met 6 users actief op Teamleader.

 

Werkwijze: migratie Act! --> Teamleader

  1. Intakegesprek I Data bekijken & bespreken wat de mogelijkheden zijn
  2. Audit van de bestaande data I Data matchen & meest efficiënte migratie onderzoeken
  3. Migratie uitvoer

Duur: +- 1 week

 

Meer info omtrent Teamleader en/of de overstap vanuit Act! of een ander pakket? Laat het ons weten!

Hulp nodig?