Online back-up I Back-up-as-a-Service I Altijd gerust met Alfa solutions

IT voor Business / webshop particulieren

online back-up (BAAS)

Online Back-up, ook wel Remote Back-up en Back-up-as-a-Service (BaaS) genaamd, is een methode voor offsite gegevensopslag waarbij bestanden, mappen of de volledige inhoud van een vaste schijf regelmatig door een serviceleverancier (wij dus) worden geback-upt naar een externe beveiligde cloudgebaseerde dataruimte via een netwerkverbinding.

 

Doel

Het doel van Online Back-up is eenvoudig en duidelijk:

  • om jouw informatie te beschermen - of het nu gaat om zakelijke of persoonlijke gegevens
  • risico van verlies voorkomen (dat kan door gebruikersfouten, hacking of andere technologische rampen)

Online back-up & onze service

Traditionele back-ups worden lokaal gemaakt, wat betekent dat de back-ups meestal het lokale netwerk niet verlaten. Daarnaast gebeurt het maar zelden dat gemaakte back-ups worden getest, maar het is uiteraard interessant dat dit wel gebeurt!

 

In het geval van een ramp, brand of diefstal, moet je kunnen vertrouwen op een bedrijfszekere back-up oplossing. Dataverlies brengt de continuïteit van een organisatie in gevaar en leidt zelfs vaak tot imagoschade (je kent de GDPR wetgeving wel).

 

Online back-up of Back-up-as-a-Service (BaaS) biedt bedrijven de mogelijkheid om hun back-up in de Cloud te maken. De back-up staat dan op een andere locatie, in een veilige en professioneel beheerde omgeving. Met de daling van de kosten van online opslag is BaaS uitgegroeid tot een zeer aantrekkelijke en veilige optie. Deze back-up diensten worden beschouwd als een vorm van Cloud Computing en je betaalt enkel per opgeslagen dataruimte.

In goed beheer

In plaats van back-ups uit te voeren met een gecentraliseerde, lokale IT-afdeling, verbindt het BaaS systeem met een private, openbare of hybride cloud die door ons wordt beheerd.

 

Back-up-as-a-Service is eenvoudiger te beheren dan andere offsite services. In plaats van zich zorgen te maken over het beheren van tapes of harde schijven op een externe locatie, kun je de gegevensopslag, onderhoud en beheer aan ons overlaten.

 

Laat u adviseren. Vraag vrijblijvend meer info.