BAAS

Back-up as a Service is een alternatief voor traditionele data-back-up (of kan ook als ‘extra-op afstand’ back-up gebruikt worden) en wordt ook wel aangeduid met Remote Back-up of Cloud Back-up. Traditioneel maken IT-afdelingen hun back-up van gegevens op On-Premise tape- of diskoplossingen. Deze back-ups worden lokaal gemaakt, wat betekent dat de back-ups meestal het lokale netwerk niet verlaten. Daarnaast gebeurt het maar zelden dat gemaakte back-ups worden getest. In het geval van een calamiteit, brand of diefstal, moet u kunnen vertrouwen op een bedrijfszekere back-up oplossing. Dataverlies leidt vaak tot imagoschade en kan zelfs de continuïteit van een organisatie in gevaar brengen.

Onze service

Back-up as a Service (BaaS) biedt bedrijven de mogelijkheid om hun back-up in de Cloud te maken. De back-up staat dan op een andere locatie, in een veilige en professioneel beheerde omgeving. Met de daling van de kosten van online opslag is BaaS uitgegroeid tot een zeer aantrekkelijke en veilige optie. Deze back-up diensten worden beschouwd als een vorm van Cloud Computing. Kenmerk hierbij is dat alleen betaald wordt per opgeslagen G(T)B data.

Interesse in Back-up as a Service voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts op 056 62 76 73 of verkoop@alfasolutions.be